Ontwerpwedstrijd Queens of Sardines

IMG_9930fish

Queens of Sardines is een project van Natasha Tastachova en Anna Borsboom. Zij zijn al jaren gefascineerd door Sardines. Het visje wordt over de hele wereld gegeten, is spotgoedkoop, oneindig lang houdbaar, fantastisch verpakt, super gezond en hartstikke lekker bovendien. Wat kun jij toevoegen aan al die fantastische verpakkingen voor sardines die er al zijn, vroegen ze. Alle invalshoeken/technieken waren welkom.

Ik had al snel de neiging om achter m’n computer te kruipen. Maar sinds het boek Trashures wat ik samen met Tineke Meirink heb bedacht, wijk ik steeds vaker af van het traditionele ontwerpen. Ik heb een collage gemaakt van op straat en op het strand gevonden (plastic) afval. Dit is wat de jury ervan vond.

De jury was Bart van Olphen (Fish Tales), Marjan Ippel (Talkin’ Food) en Queens of Sardines Natasha Tastachova en Anna Borsboom – waren unaniem over het winnende ontwerp van mij. Vanwege de originaliteit van het ontwerp én omdat het perfect aansluit bij de missie van Fish Tales: ‘laten zien hoe leuk en makkelijk het is om van duurzaam gevangen vis te genieten’.